Az egó áthangolása 2. - Napközben

Elsa Sol
2023-09-15
Mindennapi 1x1

Előzménye: Az egó áthangolása 1. - Reggel


Na ha jól indult a reggel, és alapjaiban magasan rezgünk, akkor több eséllyel egy jó napnak nézünk elébe. Ha persze az egó ébredt, akkor azt tapasztaod, amire aznap reggel hagytad ráhúzni magad, és ennek megfelelően vagy frusztrált vagy félős, aggódós vagy csak enervált.

Ami tuti, hogy az egó nem alszik, így a nap további részében is képviselteti magát. Ismét a te kezedben van a döntés és a kormány. A nap folyamán figyeld magad és a megtapasztalásokat. A legjobban a reakcióidban tudod leszűrni, hogy Te vagy ott vagy az egód. Bármikor, amikor magadra veszed, amikor negatív érzelemmel reagálsz, amikor megsértenek, amikor kiakadsz vagy felhúznak, akkor az egód van jelen, és ő osztja a lapokat helyetted. És te ugye reagálsz... Ami fontos ennél a pontnál: sokszor leakadunk ott, hogy a másik / a szitu ezt meg azt okozta bennem /nekem. A lényeg viszont mögötte van. Ha én úgy érzem, hogy amit mondott hat rám, és negatív érzést gerjeszt bennem, akkor 2 dolog is megszólalt. Az első, hogy halló, itt bent van valaki, aki ezt érzi és érti és reagál bennem (engem pl sért.) A másik csak tartja nekem a tükröt, hogy lássam. A másik pedig, hogy feljön egy érzés bennem, és ha ezen át reagálok vissza, akkor a nyomógombom válaszol ( a sértett). És az összes ilyen reakcióm, az egót mutatja nekem: a sértetettet, a haragost, a szomorút, az áldozatot stb. És nekem az a dolgom, hogy felismerjem végre, hogy ezekkel, amik most ennyire egyértelműen feljöttek bennem és jeleznek kifelé már a világ felé, azokkal NEKEM van dolgom. És persze itt rajtad áll, hogy hogyan kezeled, hogyan reagálsz, és nem baj, ha nem jön össze azonnal tökre de jól kezelni egy bunkót, a lényeg, hogy észrevedd! Hogy felismerd, amikor történik, mert így a következőnél már hamarabb veszed észre, és tudsz lépni. ( és itt nem azt mondom, hogy ne állj fel magadért, itt a lényeg, hogy TE állj ki magadért, ne az egód vigye a bankot.)

A fontos, hogy mit mutat egy adott szituáció, mert az szól neked, az az üzenet, ezért történik az egész. Hogy meglásd... magad benne.

Úgyhogy a nap folyamán figyeld magad, és a nyomógombjaidat. Figyeld azt is, te hogyan nyilvánulsz meg magadtól külső hatás nélkül. Panaszkodsz-e, kevesled-e, tagadod-e magadtól, sajnálod-e magad, mert ezekben, ahol érzed, hogy húz le vagy fel, az ott az egód. És a legnagyobb eszközöd ellen itt is, a hála. Bármit mondd, biztos van valami, amivel kiolthatod. Ha a jajj, nincs pénzem jön, akkor sorold fel, mi mindened van éppen ma (kaja, szállás, áram, melegvíz, iható víz, munka stb). Ha sajnáltatja magát, akkor sorold fel az erősségeidet, amiben jó vagy, amit véghezvittél, amire igenis büszke lehetsz. Mert minden pozitív, minden van, minden köszönöm egy nyomás felfelé, és ez a cél. Hogy a mindennapod legyen csak úgy boldog és békés és gazdag. Magasan rezgő, csak úgy magától. Ezért dolgozunk magunkon. Mert mi reagálunk,  a mi gondolataink teremtenek színpadot a megélésekhez. Ahogy gondolkodsz, úgy is érzed magad. Úgyhogy érdemes boldog és hálás gondolatokkal töltened magad, a legnehezebb és legsötétebb pillanatokban még inkább, mert ez visz felfelé, ez visz magasabb vizekre, ahol könnyebb a haladás.

Áldás és Fény Rátok! Minden önmeghaladás egy ajtó egy új szintre.


Folytatása következik:

Az egó áthangolása 3 - Este


Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2023.09.15.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

Fotó: Pinterest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek