Lélegezzünk életet

Elsa Sol
2022-01-25
Mindennapi 1x1

11+1  légzésmódszer

Az ember hajlamos csak úgy lélegezni, pedig egyetlen légzéssel rengeteg energiát tudunk behívni. Attól függően, hogy mire van szükségünk, változtathatjuk a belégzés fókuszát.

Lélegezhetünk a tüdőnkkel vagy a hasunkkal, vagy mindkettővel. A belégzésnél energiát, fényt, meleget, színt szívunk be, míg a kilégzésnél az összegyűlt alacsony rezgésű energiát, betegséget, fájdalmat, aggodalmat stb. fújjuk ki. Igyekezzünk lassan és mélyen lélegezni, mert így tudjuk a megfelelő mennyiségű oxigént és energiát a sejtekhez eljuttatni, és a kívánt eredményt elérni.

1. Tüdőlégzés

Egyszerűen a tüdővel lélegzünk, a fókuszunk magán a tüdőn van, és azt követi, ahogy kitágul és összehúzódik.

2. Hasi légzés

Ilyenkor a hasunkra figyelünk, és követjük, ahogy belégzésnél megtelik a has, majd kilégzésnél visszasüllyed.

3. Orrlégzés

Ilyenkor mindegy, hogy tüdővel vagy a hasunkkal lélegzünk, mert a fókuszunk az orr csúcsán van, és azt követjük, ahogy a levegő beáramlik az orron át, majd kiáramlik ugyanott.

4. Levegőlégzés

Itt szintén mindegy, hogy tüdővel vagy hassal lélegzünk, a fókuszunkat magán a beszívott és kifújt levegőn tartjuk. Azt figyeljük, ahogy a levegő beáramlik az orron át a testbe, végighalad rajta, majd kiáramlik az orrlyukon át.

5. Naplégzés

Amikor a napon ülünk, képzeljük el, hogy minden lélegzettel magunkba szívjuk a Nap erejét. Egész testünkkel lélegezzünk. Ha bárhol bármi fáj, akkor egyszerűen képzeljük el, hogy az adott szervvel lélegzünk, és a Nap melege és energiája szépen beáramlik, feltölti és meggyógyítja. Belégzésnél a Nap energiáját szívjuk be, kilégzésnél a negatív energiát adjuk ki.

6. Földlégzés és Églégzés

A Föld a nap minden percében a talpunk alatt fekszik, mérhetetlen energiát tartalmaz és sugároz kifelé. Bármikor, ha elfáradtunk, fáj valamink, erőtlenek, gyengék vagyunk, vagy csak fel szeretnénk töltődni, akkor fókuszáljunk a talpainkra, és képzeljük el, hogy lentről felfelé lélegzünk. A talpainkon keresztül felszívjuk a Föld energiáját végig a testen, és kilégzésnél visszaküldjük.

Ennek B változata az Églégzés, melynél a fejtetőn keresztül szívjuk be az energiát, végig az egész testen, majd a talpainkon át horgonyozzuk le a földbe.

Gyakorlottabbaknak:

Keringettethetjük is  egy irányba: talpon át felszív keresztül a a testen, majd a fejen át kifújjuk; a másik irányba pedig fejtetőn át leszívjuk az energiát, és a talpakon át adjuk le. Vagy mindkét irányba: talpakon át beszív, végig fel a fej tetejéig, majd visszafelé a talpakon át ki. A másik irányba pedig fejtetőn át beszív, mélyen le a talpakig, majd ki ismét a fejen át.

7. Testlégzés

Ilyenkor gyakorlatilag azt képzeljük el, hogy az egész testünk, a talpunktól a fejtetőig, kívül és belül egyaránt, egységesen lélegzik. Beszívásnál az egész test feltöltődik, kifújásnál pedig kiengedünk mindent, amire nincs szükségünk.

8. Szervlégzés

Ezt leginkább olyankor érdemes alkalmazni, ha valamink fáj, még akkor is, ha nem tudjuk, hogy pontosan milyen szervünk az. ( Természetesen keressünk fel orvost ha valamink komolyan fáj vagy jelez, mert jobb biztosra menni!) Fókuszunk az adott fájó részen van, és elképzeljük, hogy az adott szerv vagy terület lélegzik. Belégzésnél feltöltődik – itt választhatunk, hogy fénnyel, napenergiával, szeretettel, színnel vagy pusztán csak energiával szeretnénk tölteni – és a kilégzéskor minden kiáramlik, amitől fáj. Ne feledjük, hogy az összes betegség és fájdalom eredetileg egy energia eltömődés, mely már fizikai tüneteket is létrehoz; amint egy terület lüktet, fájogat stb érdemes azonnal kiegyenlíteni az energiát, mielőtt betegség lenne belőle.

9. Csakralégzés

A csakrák hatalmas antennák tulajdonképpen, melyek a minket körülvevő energiát fogadják és áramoltatják, legyenek ezek az univerzumból vagy innen a szomszéd erdőből.

Csakralégzés esetén kiválaszthatunk egy-egy csakrát, melyekre koncentrálunk, vagy az összeset egyszerre. Minden csakra a saját rezgésének megfelelő energiát szívja be; ezeket általában színekkel jelölik. Ezek:  gyökércsakra  –piros; szex csakra – narancs; Napfonat csakra – sárga; szív csakra – zöld; torokcsakra – kék; homlok csakra – ibolya; korona csakra – fehér v ezüst. A szín is energia, ahogy a hang, az illat és a fény is, csak mindegyiket más szervvel fogjuk.

Akár a Nap energiáját, az áramló fényt vagy színeket szívjunk is be, ezen légzés esetében egyszerűen a csakrákra vagy az adott csakrára koncentrálunk, és belégzésnél feltöltjük (színnel, fénnyel stb), és kilégzésnél kiürítjük. Ezzel a módszerrel a csakráinkat mindig harmonikus és egészséges állapotban tarthatjuk. Elképzeljük, hogy az adott csakra beszívja a saját harmonikus színét, és kifújásnál pedig kiengedi az összegyűlt, koszos energiát.

10. Színlégzés

Ilyenkor teljesen szabadon dönthetünk, hogy tüdővel vagy hassal, szervvel vagy testtel, csakrával vagy csak simán lélegzünk, a lényeg, hogy adott színeket szívunk be, és kilégzésnél pedig az összegyűlt koszos energiát fújjuk ki. A színek mindig energiát képviselnek, általában a következőképpen: pl: zöld – nyugató, ellazító, gyógyító energia; arany – a legmagasabban rezgő isteni energia, gyakorlatilag bármire jó, de főként gyógyít, harmonizál, feltölt; rózsaszín – a szeretet energiája, fájdalomra, félelemre, aggodalomra, haragra, megbocsájtásra használjuk; kék – összpontosításra, nyugalomra, tisztább látásmódra alkalmazzuk.

Nem kell tudnunk egyesével, hogy mi mire jó! Egyszerűen azt képzeljük, hogy a legmegfelelőbb színt szívjuk be, és az összes koszos energiát fújjuk ki. Ami még jobb lehet: szivárvány energia, mely magában hordozza az összes színt, így nem kell válogatni, áramoljon minden szép és jó.

Ne feledjük: az energia tudatos, és mindig harmóniára törekszik. Az összes szervünk és sejtünk is arra törekszik, hogy visszaálljon a megfelelő energiaáramlásra, így mi tulajdonképpen csak a tudatunkkal, a fókuszunkkal segítjük az áramlást.

11. Erőlégzés

Amikor bármilyen negatív tulajdonságunkkal találkozunk önmagunkban, például aggodalom, félelem, kicsinek érzés, a fizikai testünk azonal jelez. A légzés segít, hogy visszaálljon a nyugalmi helyzet, és ezzel a fajtával megerősíthetjük azon erőinket, melyek nem működnek elég erőteljesen.

Ennél a légzésnél egyszerűen az ellentét energiáját, fogalmát szívjuk be, és a gyengeséget fújjuk ki. Például félelem esetén szeretetet szívunk be és a félelmet küldjük ki; gyengeség esetén önbizalmat és belső erőt szívunk be, és a gyengeséget fújjuk ki; aggodalom esetén hitet, reményt és bizalmat szívunk be és az aggodalmat fújjuk ki... és így tovább.

A belső munka, az okok felderítése természetesen erősen javasolt, mert nem a tünetet, hanem a gyökeret kell megszüntetni az igazi eredmény érdekében! A légzés azonban nagyon hasznos és szükséges, mert összekapcsol a Mindenséggel, és nem csak a koncentrációnkat, az egészségünket, de jelen esetben a belső erőinket is segít felébreszteni.

Plusz 1 a ráadás:

12. Keringettető légzés – ez a mély ellazulást és a "vagyok" érzését erősíti meg.

Mélyen beszívjuk a levegőt a talpakon át, először a hasunkat töltjük meg, majd a tüdőnket, majd a vállainkat és végül a fejet is, majd ugyanebben a sorrendben kifújjuk. Szó szerint felszívjuk magunkat, majd kifújunk mindent. Ha bírjuk tarthatunk pár másodperc szünetet a beszívás és a kifújás közben, amikor a fejünk is megtelt, de ne erőltessük.

Fontos:

1.Teljesen természetetsen lélegezzünk, mert ha feszítjük, az nem jó. Nem kell ragaszkodni egyik módszerhez sem, csak a lehető legkényelmesebb és ellazítóbb módon lélegezzünk.

2. Próbálkozzunk! Mindenki egyedülálló, így kinek mi lesz a legmegfelelőbb. Sokszor egy-egy alkalomhoz más és más légzés hozza el a kívánt eredményt.

3. Üljünk lehetőleg, mert az ember alapvetően aprókat és kapkodva lélegzik, így eleinte könnyen megszédülhetünk a nagy oxigéntöbblettől.

4. Bármikor ha úgy érezzük túltöltődtünk – ilyenkor feszültséget, erős lüktetést esetleg enyhe hányingert érzünk - ne ijedjünk meg. Vegyünk pár mély levegőt a talpakon át, és fújjuk ki jó mélyen. A Föld azonnal harmonizál - ezt a módszert úgy hívjuk földelés. Ez az egyik legfontosabb és leghasznosabb energialégzési módszer, mert egyek vagyunk a Földdel és mindennel, mely Őt alkotja.

Lélegezzünk életet, és a testünk, lelkünk meghálálja majd!

Szeretettel, Elsa

by Elsa Sol -Mindenapi Tudatosság 2018.04.04.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

Fotó: pineterst

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek