Az egó áthangolása 3 - Este

Elsa Sol
2023-09-15
Mindennapi 1x1

Előzménye: Az egó áthangolása 2 - Napközben


Hát az egész nap után hazaviszünk ezt-azt még a legjobb napokon is. Mivel teletöltekeztünk élményekkel, hatásokkal, az egó este elalvás előtt imádja felhánytorgatni az egész nap tematikáját. És, mivel nem egy bölcs tanárról beszélünk, nem az érdemeinket teszi ki az asztalra.

Szívesen kezdi másokkal. Mert a másik ezt tette, azt mondta, így szólt hozzám, ezt merte gondolni stb. Igen, sokszor a másik is hibás, de Te te vagy és magadért felelsz és csak magadat tudod megváltoztatni és fejleszteni. Ergó sorry, de tökmindegy a másik, a lényeg te vagy és kész. Ez az első nagy elfogadás. Amit tehetsz ennél a pontnál, hogy hallgatod türelemmel és figyelsz. A Te reakcióidra. Hol mutogatsz másra? Hol volt a másik hibája? Hol léphettél volna Te máshogy? Hol reagáltál te egóból, dühből stb? Mert ez a te üzeneted. Ez a napod felvett és éppen most lejátszott változata, és ha másra nem is volt jó, de tanulhatsz belőle. Ahol nem volt oké a helyzet, nem voltál boldog vagy elégedett, sőt épp ellenkezőleg, ott lapul egy üzenet. A másik kedvenc, a mi hibáinknak felsorolt változata, amiért ostorozhatjuk magunkat. Rengeteg múltbeli és jövőbeli gondolat is csatlakozik hozzá, így nem könnyű kitérni előle. Amit itt tehetsz, hogy amit felhoz, például jajj, ezt nem így kellett volna mondanom, nem ezt kellett volna tennem, elszúrtam stb, bármi amivel elveszi az erőd, ott vedd számba mindazt, amit viszont tettél ma. Legyen az egy bevásárlás, a gyereknek segíteni a leckében, a főzés, a kocsi megjavítása, bármi amért amúgy nem szoktál külön büszke lenni magadra, mert alap. De azért alap, mert csinálod. Valaki ezért eszik, vagy pénzt kap, vagy inspirálódik, vagy tud dolgozni menni, hála ébred benne. Ha kimentél emberek közé, akkor hatottál. Biztosan tettél legalább 3 dolgot, amiért büszke lehetsz ma.

Este elalvás előtt szintén fontos, hogy számba vedd az áldásaidat. Minimum 1 et, de inkább 5-öt. A lényeg, hogy minden este tedd ki a képernyődre, hogy mi mindened volt ma, ami csak úgy volt, járt, jött, adták. Mi minden szép és jó, mosoly, egy kedves szó, egy átadott ülés, egy meglepetés, bármi, amit kaptál, ami melegített. És magadban, mindaz, ami ma is veled volt. Az elméd ereje, a szerveid működése, az érzéseid, a gondolataid, a végtelen lehetőség mindne pillanatban, hogy megtapasztald magad, és fejlődj, emelkedj és megteremtsd azt a csodás életet, amit szeretnél. Ennek első lépése, hogy felismered mi mindened van, milyen egy csoda vagy még akkor is, amikor fogalmad nincs erről. És az egód meg is tesz mindent, hogy elterelje a figyelmed. Sose hidd, hogy amit vetít az a lényeg... amint felismered, visszavetted a kormányt, és te irányítasz...innentől teremted Te a mindennapod megtapasztalásait.

Áldás és Fény Rátok! Minden percben, amikor nem az egód van jelen, Te teremtesz.


Szeretettel, Elsa.


Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2023.09.15.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

Fotó: Pinterest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek