Vátoztasd otthonod szentéllyé

Elsa Sol
2022-03-30
Mindennapi 1x1

Mindennapi 1x1  - Változtasd az otthonod szentéllyé

Egész nap rohanunk, dolgozunk,pörgünk, ügyeket intézünk, így nagyon fontos hogy, amikor végre hazaérünk, az otthonunkban igazán otthon érezzük magunkat, és szeressük a kis kuckónkat. Íme néhány ötlet, mely segíthet, hogy az otthonod harmonikus és békés  belső szentélyeddé  változzon.

1. Illat - Az otthon illata mely békét és szeretetet sugároz.

Ki ne szeretne egy hangulatos otthonba belépni, ahol finom friss illatok áramlanak?

-Használj illatgyertyákat.

-Kevés vizet keverj össze öblítővel és spriccelj kedvedre.

-Használj illóolajat.

-Akassz szárított növényeket a falakra.

-Szárítsd a könnyű ruháidat a hálóban.

-Vegyél illatos virágokat, hogy áradjon a természet a lakásban.

2. Kuckózás és Vackolás – Legyen az otthon a fészek, ahova a lélek pihenni és feltöltődni tér.

- Halmozz pihe-puha párnákat a kanapéra, sarkokba és szőnyegre. Az ázsiai hangulat tuti befutó.

-Könnyű vagy épp vastag kötött takarók, hogy a hűvös estéken begubózhass,  és egy forró teát szürcsölve elmerülhess egy jó könyvben. Nyáron pedig vegyük birtokba a teraszt és a kertet, és tegyünk fel lampionokat és lámpásokat, valamint költözzünk ki a kerti székekbe és kényelmes nagy takarókra.

- Képkeretek- Családi és baráti képek az idillikus pillanatokról, inspiráló tájak, nyugalmat és békét árasztó képkeretek mind mind otthonosabbá teszik a lakás minden szobáját. Hova mennél még? Mit keresnél fel? Fel  mindet a falra, az ágy mellé, a konyhába vagy a bejárat mellé, hogy minden nap láthasd, ameddig el nem jutsz, és a saját képedet ki nem teszed.

- Gyertyák – örök klasszikus! Akár illatgyertya, akár sima fehér vagy épp színes gyertya, teraszon vagy szobában,  de amint meggyújtod, a béke és a nyugalom átjárja a lelked és az egész otthonod.

- Aktuális dekorációk – tavasz, jöjjenek a friss virágok; nyáron gyűjthetünk kavicsot és kagylókat és halmozzuk tálkákba asztalokra vagy ablakkeretbe; ősszel pedig jöhetnek a gesztenyék és egyéb őszi kompozíciók – hozzuk be a természetet a lakásba ( lehetőség szerint kisállatok és bogárkák nélkül).

3. Saját sarok – Az én kis kuckóm, az én belső terem

Ez a te személyes kis tered a lakáson belül. Ha van szobád, szuper; ha nem, akkor is ki tudsz alakítani egy apró szegletet, ahova feltöltődni járhatsz. Olvass, pihenj, inspirálódj vagy meditálj itt, és a saját magas rezgésed mindig feltölt majd.

- kis szőnyeg párnákkal, ha fotel nem fér el, hogy kényelmesen le tudj ülni

-minden amit szeretünk, minden, ami inspirál és motivál és hajt, azt gyűjtsük ide – jöhetnek a képek inspirációs táblák, virágok, kristályok, kavicsok és gyertyák

- írjuk ki magunknak a legfontosabb mondatokat színes kartonra, amikre szükségünk lehet egy-egy nehezebb időszakban – tehetjük simán a falra, vagy keretbe, de állíthatjuk az asztalokra vagy a hűtőre is egy szép mágnessel.

- tegyünk ki inspiráló helyeket és személyeket ábrázoló képeket, amelyek feltöltenek és erőt adnak a mindennapokban

- könyvek és cédék, melyek hajtanak és töltenek – a zene is vibráció; minél jobban megérinti a lelkünk, annál erősebben átjár és feltölt

4. Növények és kisállatok

-A természet ereje határtalan. Ha tudunk, akkor fogadjunk örökbe egy kisállatot, és osszuk meg vele az otthonunkat. Az állatok belső békét és szeretetet árasztanak, és mindig ott vannak nekünk, akár boldogok, akár szomorúak vagyunk – szeressük őket mindennap végtelenül, ahogy ők tanítják nekünk.

-Vegyünk és neveljünk virágokat, fűszernövényeket vagy kisebb ehető növényeket akár. A növények illata, mosolygós gyümölcse és virága felvidítja és feltölti a lelket. Beszéljünk hozzájuk, és fényük beragyogja az otthonunkat.

5. Lámpások és lampionok

A hangulatos apró lámpák, lámpások és lelógatott lampionok igazi hangulatot teremtenek. Kiaggathatjuk őket a kertbe vagy teraszra is, ám a lakásban is nagyon szépek. Vegyünk simákat, és dekoráljuk őket kedvünkre. A kézügyességgel rendelkezők maguk is gyárthatnak egyedi lámpásokat és lampionokat, amik aztán egy életre ott örzik a kezünk nyomát, és a szívünk belső megvalósulását.

6. Könyvsarok

Alakítsunk ki egy könyvsarkot. Egy kényelmes fotel, néhány párna és takaró, valamint a rengeteg illatos könyv azonnal  inspirál majd minket, és elmerülhetünk egy másik világban vagy önmagunk belső rejtelmeiben.

7. Meditációs kuckó

Alakítsunk ki egy sarkot, ahol meditálni tudunk. Ez a terület a saját magas rezgésünktől, és a felsőbb énnel való kapcsolódás erejétől mindig magas rezgésű lesz. Ez a randevú pont, ahol önmagunkkal tölthetünk el egy kis időt. Legyen körülöttünk egy-két gyertya, valami hangulatos zene, szobrok, kristályok, sólámpa, akármi, amitől töltődünk és segít ellazulni, befelé fordulni.

8. Hangulatos zene

A zene, a zene, a zene ereje... igen, legyen zene a lakásban. Takarításhoz, mosogatáshoz jöjjön a pörgős ütem, mely beindítja a vért, és serkenti a fizikai teljesítményüket. Esti kádas ellazuláshoz jöjjenek a lágy dallamok, vacsorához romantikus, ködös délutánhoz klasszikus, meditáláshoz rezgős, dobos, vagy lágyan altató... egyszóval minden hangulathoz legyen valami dallam, mely átjárja a lakást és megrezegteti a poros sarkokat.

Az otthon, ahol megtaláljuk önmagunk belső szigetét és boldog helyét. Alakítsuk ki olyanra, mely nyugalmat ad, és inspirál még a sötét és borús reggeleken is. Otthon az, ahol a szív békére lelhet. Találd meg Te is, és rendezd be a fészked.

Szeretettel, Elsa.

Elsa Sol –Mindennapi Tudatosság 2018-09-26.

mindennapitudatossag.com

mindennapitudatossag.simplesite.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

fotó:pinterest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek