Önmagam értéke - mennyire értékelem magam, mennyit érek és merek érni?

Elsa Sol
2023-09-05
Mindennapi 1x1


Minden belőled fakad! Ezért az első gyakorlat legyen az önmagunk értéke.

Ezen a héten foglalkozzunk magunkkal. Figyeljük magunkat. Legyen egy füzeted, ahova írod a megéléseket. Figyelj arra, ami feljön többször (érzés/gondolat/tapasztalás) és írd le. Figyelj arra, hogy egyes szituációkban hogyan reagálsz. Van-e, amire mindig haraggal? Van-e, amire mindig aggodalommal?

Legyen egy másik oldal, oszlop, ahova jegyezd fel a "győzelmeket". Milyen szitukban emelkedtél ki? Milyen helyzetekben reagáltál máshogy, mint korábban? Milyen emberekkel szemben tudtál önmagad maradni, vagy felállni, határokat húzni? Minden napra legyen 5 olyan, amiért megdicséred magad. A hét végére írj is fel egy kis ajándékot magadnak! És aztán add is oda magadnak, végigolvasva a heti listád, hogy mi mindenben lehetsz büszke magadra. A hét végére látni fogod a tapasztalásaidat, és mindazt, ami jött vele: a Te reakcióid, a te érzéseid, az ehhez tartozó gondolatok, az erre ráépített egó struktúra (áldozat, sértett, féltékeny, haragvó stb). Láthatod azt is, hogy kik tartják a tükröt? Milyen emberek tanítanak? Kik akarják, hogy felismerj valamit magadban? És mik az alap érzéseid, gondolataid az egyes helyzetekben? Ha haragos vagy, akkor ki van benned, aki haragszik? Kit nyomsz el, kit fojtasz le, kit nem hagysz, hogy beszéljen? Ha félsz, mitől rettegsz, hogy szembenézz? Ki okoz benned félelmet és miért?

Minden tapasztalás mögött ott az érzés és a gondolat, és ezek mélyén ott a darab, aki beszél benned, és akit keresel. Így dolgozol vele. Felismered egy adott helyzetben, hogy mindig ő reagál benned, hagyod, hogy feljöjjön, engeded, hogy beszéljen, kiabáljon, elsírja bánatát, megvigasztalod, megöleled, elengeded, és felszabadítottad önmagad, és azt az aspektust, aki benned tartotta. Érezni fogod, mert ez egy hatalmas áramlat, felszabadulás, kioldódás. Meglepődsz majd, mekkorát változik a világ egy-egy ilyen kiengedése után. A hét végén összegezz: írd össze mi volt a fókusz? Kik jöttek fel benned? Miben léptél nagyot? Mi volt, amit nem tudtál megoldani, megérteni? Áldd meg magad, a bátorságodat, a gyengeségedet, a győzelmeidet. Bármit éltél meg, áthaladtál rajta! Légy büszke és kész!

Ami fontos még: figyelj a sugallatokra, a csendes inspirációkra, a belső hangra, a bizsergésekre. Ekkor kapcsolódsz a Felsőbb éneddel, segítőiddel. Írd le ezeket is, hogy lásd hányszor kapsz segítséget, bíztatást, meleg ölelést? Hány mosoly, kedvesség, váratlan meglepetés vagy siker jön be csak úgy? Hány ajándék pottyan le hozzád, amit eddig észre sem vettél?

Ne feledd: amit látunk, az a vetítés! A mögötte a lényeg:) Ezért csináljuk ezt, hogy fel tudjuk fedni a mindennapos tapasztalások mögött az értelmet, a leckét, a megéléseket. Kitartás! Minden figyelem és beletett energia megtérül:)

Csodás hetet, fantasztikus megéléseket!

Áldás és Fény Rátok!

Szeretettel, Elsa.


Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2023.09.05.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

Fotó:pintérest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek