Az energia természete

Elsa Sol
2022-01-21
Tudatosság

A világmindenségben semmi sem mozdulatlan. Minden állandóan vibrál, rezonál és áramlik. A minket körülvevő tér összes eleme, melyet mozdulatlannak látnak a szemeink, valójában  folytonosan változik, és megalkotja azt, amit magunk körül látunk. Ha a pillanatokat le tudnánk lassítani, akkor látnánk, ahogy minden létező összes apró molekulája folyamatosan kapcsolódik és elválik egymástól, áramolva tovább és tovább, megállás nélkül változtatva önmagukat.

Minden folytonosan vibrál, és pont ez a vibráció élteti. A vibrálás nem más, mint energia. A világot és a benne létező összes dolgot energia alkotja. Az energia az, ami a világot mozgatja és áthatja. Úgy képzelhetjük el, mint a levegő vagy a tér. Minden egyes dolog körül és benne tér van. Tér van a részecskék és az atomok között is. Az összes tárgyat, épületünket, eszközeinket mind-mind átjárja a tér.

A mi emberi testünket is áthatja az energia, vagy más néven prána, chi. A testen kívül és belül, a test szervei között, a szervek sejtjei között, a sejtek és a sejtmag között mindenhol ott a tér. Ez a tér az energia. Ahogy a Star Wars-ból ismerhetjük a szlogent: “Az energia mindent körülvesz és áthatol. Ott van benned és a téged körülvevő világ között is.” Az energia az, ami bennünk kering és élteti a testünk. A testünknek igazándiból 99%-a nem más mint üres tér, és a maradék 1%-ban van benne minden, amit látunk a fizikai testünkből… ezen elgondolkozva, talán inkább vagyunk energia, mint test… inkább tér, mint dolog… és inkább légies, mint szilárd.

Az energia a világban

Minden egyes dolog a világban a saját megfelelő rezgésén létezik. Minél alacsonyabb az energia vibrációja  az adott dologban, lényben vagy térben, annál sűrűbb, szilárdabb lesz; és minél magasabb a rezgés, annál légiesebb, könnyebb és éteribb. A fizikai világunkban a tárgyak energiája alacsony, sűrű, így látható, szilárd fizika formaként jelennek meg; ezzel ellentétben például a pozitív gondolatok és érzések energiája magas, láthatatlan, könnyű és éteri. Mivel a Mindenség energiája alapvetően magas, ezért minél magasabban rezonál egy adott ember, hely, gondolat vagy érzés, annál jobban harmonizál az univerzum energiájával.  A Föld bolygó és az emberiség a 3. Dimenzióban létezik, ezért mi emberek fizikai testben, a bolygó pedig fizikai világként manifesztálódik. Ez az elmúlt évek alatt komoly változásnak indult, és a bolygó már a negyedik dimenzióban tartózkodik és halad tovább az ötödikbe. Ezt úgy hívják frekvencia emelés vagy dimenzióváltás.

Az energiát mindenki érzi; vannak helyek, ahol jól érezzük magunkat és olyanok, ahol feszültté válunk. Egy temető energiája például meglehetősen alacsony, de egy rét, mező, erdő energiája magas. Ez igaz az országokra is: egy háborútól sújtott terület alacsony rezgést bocsájt ki, míg egy alapvetően boldog nép országában magas rezgést érzünk. De jól érezzük ezt az emberek körében is: vannak olyanok, akikkel öröm lenni, feltöltődünk, ellazulunk a jelenlétükben, míg vannak azok, akik leszívnak minket, és úgy érezzük, azonnal le kell pihenünk egy kicsit, mert elszállt minden erőnk. Vannak olyan ismerőseink, akikkel jól érezzük magunkat, és olyanok, akiktől viszolygunk a puszta gondolatra is. Az energiát ha nem is tudatosan, de mindenki érzi maga körül, és érezzük, ahogy az emberekből kiáramlik.

Az energia az emberekben

Ha valaki dühös, akkor az energiája sűrű, sötét felhőként áramlik körülötte, és mi magunk is érezhetjük, hogy befeszülünk a jelenlétében. Amikor belépünk egy szobába, ahol előtte veszekedés volt, szinte érezzük, ahogy áll a kés a levegőben, mert annyi feszült negatív energia kering körülöttünk. Ezzel ellentétben, amikor boldogok vagyunk, akkor az energia körülöttünk magasan rezonál, kitágul, lüktet és melegséget árasztunk magunkból. Az emberek ránk mosolyognak, megszólítanak és kedvesek velünk. Ilyenkor a minden megy, mint a karikacsapás elve teljesül a napunk folyamán. Harmóniában vagyunk a Mindenséggel, és az energiánk szabadon áramlik a térben.

Az energiánkkal képesek vagyunk mások energiájára is hatni; gondoljunk bele, hogy mi történik, amikor a postán sorban állva végre mi kerülünk sorra, és rámosolygunk a szerencsétlen dolgozóra, aki vagy két órája nem vett levegőt,nem ivott, nem evett, de kapott viszont hideget és meleget mindenkitől, tőlünk azonban kedvességet, együttérzést és megértést kap. És hogy érezzük magunkat mi, amikor egy nehéz és stresszes nap után valaki kedvességből átadja a helyét a buszon, vagy segít felcipelni a zacskókat a negyedikre? De hogyan reagálunk, ha valaki ingerülten vagy dühösen beszél hozzánk?  Igen, az energia mindenre és mindenkire hat. Minél magasabb a vibráció, annál jobban érezzük magunkat, és minél alacsonyabb, annál kellemetlenebbül.

Az energia megtapasztalása

Mi magunk is rezonálunk, energiát fogadunk be és áramoltatunk ki. Emiatt mindenki ott érzi magát jól, amivel együtt rezonál. Olyan embereket gyűjtünk magunk köré, akikkel jól megvagyunk, akikkel jól passzol az energiánk. Amikor valakivel kapcsolatba kerülünk, akkor energiát cserélünk; mindkét fél hagy egy kicsit a saját energiájából a másikon.Ha az energiák harmonizálnak, akkor jó érzéseket tapasztalunk; amikor eltérő vagy ellentétes energiával találkozunk, akkor viszont feszültséget, ellenszenvet vagy meg nem értést érzékelünk.  Ezt ismerhetjük az első benyomás érzése alapján, amikor rögtön érezzük, hogy összepasszolunk, szinte mintha már ismernénk egymást, pedig most találkozunk először.Az energiáink harmonizálnak, ezért kiegészítjük egymást.  

Az energiánk ott marad nem csak az embereken, akikkel találkozunk, de a helyeken és a fizikai tárgyakon is, amikkel kapcsolatba kerülünk.A  gyerekek például azért ragaszkodnak az alvós takaróhoz, macihoz, mert rajta van a saját és a szülők energiája, ami megnyugtatja őket, mert ismerős. Sokan felnőttként is nehezen hagyják el az otthonukat, az ismert útvonalakat mert nem érzik magukat biztonságban. A komfortzóna kifejezés is pont ezért alakult ki: a megszokott területünk, energiánk az, ahol jól érezzük magunkat, el tudunk lazulni és fel tudunk töltődni. Amit ismerünk és megszoktunk. A mi energialenyomatunk és energiaterünk.

Az emberek maguk is egy bizonyos frekvencián vibrálnak. A boldog elégedett emberek magasan, a szomorú, haragos, félős emberek viszont alacsonyan. A gyerekek elég sokáig nagyon magas rezonancián működnek, amit mindenki érez. Mindenki tudja, milyen szeretet, fény és melegség áramlik belőlük. És azt is, hogyan reagálnak az emberekre, akikkel találkoznak. A kisugárzott energia alapján megijednek, sírnak vagy  barátkoznak, mosolyognak, mert érzik, hogy alacsony vagy magas energia áramlik-e az illetőből.

Az energia a testben

Az emberi test minden egyes szervét és sejtjét energia alkotja. A szervek és a sejtek frekvenciáját ma már műszerekkel lehet mérni. Ameddig a szervek a megfelelő rezgésen működnek, addig egészségesek vagyunk; amikor megbillen az egyensúly, akkor a betegség felé vesszük az utunkat.

Az emberi testben az energiát a meridiánrendszeren vagyis energiarendszeren keresztül a csakrák keringettetik, és ők fogják be a külvilág energiáit is. A csakrák antennák végül is, amik a külső világunkból érkező energiákat befogják és szétoszlatják a testben. A világból fizikai és éteri energiákat is befogadunk: az ételekkel, italokkal a fizikai testet, míg a csakrákkal az éteri testeinket töltjük fel. Itt is ugyanaz igaz: a magas rezgésű ételek táplálják, az alacsonyan rezgő ételek károsítják a fizikai testet; ugyanígy a magasan vibráló energia tölt, az az alacsony viszont lehúz. A gondolataink és érzéseink egyszerre hatnak kifelé és befelé is; nem mindegy, hogy mit gondolunk és hogyan érezzük magunkat. Minden pozitív emel és gyógyít, minden negatív lehúz és károsít.

A csakrák maguk is rezonálnak a saját megfelelő tartományukban. Ezt általában színekkel vagy pedig frekvenciákkal (Hz) adják meg. Itt is igaz: ameddig a megfelelő rezgésen működik, addig minden rendben; ám ha kibillen az egyensúly, akkor változások jönnek. Ha egy csakra túlműködik vagy alulműködik, akkor az energia természetes áramlása megváltozik. Eleinte ez nem jelent veszélyt, mert minden törekszik visszatérni a tökéletes állapotba. A gond akkor jelentkezik, ha sok ideig nem teszünk semmit, és így a csakra, s vele együtt a hozzátartozó csatornák, majd később szervek is, eltömődnek, bekoszolódnak és megbetegszenek.  Ez pedig már a lelkivilágunkra is kihat, és így az ember természetes viselkedése ezzel együtt változik.

Amennyiben folyamatosan mérgezzük magunkat fizikai vagy érzelmi területeken, akkor a testben blokádok keletkeznek, majd az évek folyamán már fizikai tünetet is produkálnak. A szervek egészséges rezgése visszaállítható a biorezonancia kezelés segítségével, vagy pedig mi magunk által, meditálással, öngyógyítással, táplálkozási szokásaink megváltoztatásával és belső önismerettel harmonizálva.

A világ energiája

Az energia a Mindenséggel köt minket össze. Minden egyes percben a lélegzetünkkel, a gondolatainkkal és érzéseinkkel összekapcsolódunk az univerzummal. Fontos, hogy tisztán tartsuk magunkat lelkileg és testileg is. A változások a világ és a bolygó energiarendszerében kihat a mi fizikai testünkre és valóságunkra is. Mindannyian érezzük és tapasztaljuk ezeket az energiákat, és látjuk, hogy a bolygó nem vár ránk tovább; energiája emelkedik, és viszi magával az embereket is. Mi választunk: emeljük-e a rezgésünket pozitív gondolatokkal, egészséges ételekkel, és magas rezgésű érzelmekkel vagy sem. Ne feledjük: az energia mindenkire hat és mindenki érzi. Amit kiküldünk, az is jön vissza.

Tisztítsuk hát meg magukat kívül és belül, és áramoljunk harmóniában az egész Mindenséggel.

Elsa Sol -Mindennapi Tudatoság 2018.05.22.

Fb: mindennapi.tudatossag

mindennapitudatossag.simplesite.com.

fotó: pinterest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek