Az engedés három pillére- Megengedés, elengedés és beengedés

Elsa Sol
2023-01-26
Tudatosság

Az engedés három pillére- Megengedés, elengedés és beengedés


Engedés... érdekes szó. Egyszerre lágy és erős, határozott és mégis hajlékony. Igen, vagy görcsbe állsz tőle, mert engedned kell, és azt az egó nem szereti, vagy ellazulsz tőle, mert kiengedsz, elengedsz vagy megengedsz végre, és ez felszabadító. De minden engedés egy árnyalatnyit más, más mozgást eredményez, de egyben összekapcsolódnak: áramlás az alapjuk, és amint megszorítod magad, elakadnak.


Sokszor nem értjük, miért nem jönnek össze a dolgaink, miért nem megy úgy, ahogy megérdemeljük. De a belső állapotunk teljesen meghatározza, hogy hogyan is reagálunk egy adott szituációra, és ezáltal milyen tapasztalások következnek. Ha belül feszültség vagy harag lapul, akkor bármely külső tényező könnyedén felébreszti ezt; ennek hatására pedig pont így is reagálunk majd: frusztráltan vagy haraggal. És ebből ugye nehezen fogunk jó élményeket megtapasztalni.

Sokszor a teremtésünket és a jó életünket pont az akadályozza, hogy belül van valami feszültség, ellenállás, valami, ami nyom és lüktet. Amikor megengedjük ennek az érzésnek a létet, és adunk egy pár percnyi csendes figyelmet neki, akkor a második fokozatra léphet: kioldódik; el tudjuk engedni végre. A megengedés energiája maga a figyelem; hogy hagyom lenni, és átérzem. Ebben a pillanatban elérte a célját, és távozhat végre. Így születik a megengedésből az elengedés. És ez nem azt jelenti, hogy semmissé válna az, ami történt, hanem azt, hogy kiengedem magamból azért, mert már nem akarom cipelni, és kell a hely másnak. Feloldom magamban ezt a nyomást, és megbocsátok, kiengedek, fellélegzem. Magamnak teszem ezt, hogy könnyebb és finomabb legyen az élet. Ne kelljen már évtizedek bugyrát vállaimon cipelnem. És ekkor a megürült térbe végre van helyem, hogy beengedjek. Szeretetet, egy partnert, egy álmot, kreativitást, harmóniát, valami új energiát vagy löketet; bármit, ami feltölti a lelkem, amit végre felszabadítottam. Az elengedésről sokan azt hiszik, hogy kevesebbek lesznek, mert engedniük kell a másiknak, legyen az egy ember, egy szituáció vagy egy beszélgetés. De valójában pont ettől leszel több. Mert az áramlásból magad is érzed, ha akadozol, ha ellenállsz, ha valami belül görcsbe áll. Pontosan tudod, amikor nem hagyod magad, csakazértis. Na ez az a pillanat, amikor ha engedsz, mint egy lufi, ami nem volt jól becsavarva, és zsupsz, kiengedi az összes felgyűlt energiát, hirtelen megürülsz. Valójában kitágulsz tőle, mert az eddigi ellentétes energia, ami benned feszült, most kiszabadult, és te hirtelen nagyobb és tágasabb leszel. Így alkottad újra a tered és a belső világodat. És amint a belső világod rendben van, a külső is szorosan követi azt; legyen az egy partner, egy álom, vagy egy kreatív energia.

Ne becsüljük le a megengedésben és elengedésben rejlő hihetetlen erőnket, mert általuk hegyeket tudunk mozgatni, és álmokat valósággá teremteni. És sokszor ez az egy lépés hiányzik ahhoz, hogy tényleg azt éljük, amit teremteni akarunk.


Áldás és Fény Rátok!

Szeretettel, Elsa.


Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2023.01.26.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

fotó:pinterest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek