Megfelelés Gyakorlatok

Elsa Sol
2023-01-17
Tudatosság

Számtalan helyzet van az életünkben, ahol úgy érezzük, hogy meg kell felelnünk másoknak, a világnak vagy a társadalom elvárásainak. A megfelelés energiája blokádot képez bennünk, mert nem természetesen áramlik, hanem egy kissé kierőszakolt. Ezen kérdések segíthetnek, hogy jobban meglássuk, hol és mikor is akarunk megfelelni.

1. Amikor teszek valamit, azt magamtól teszem, vagy azért, mert elvárják? Milyen érzések vannak bennem ekkor?

2. Mit érzek utána? Öröm van bennem vagy inkább frusztráció?

3. Amikor vitám van valakivel, akkor azért engedek, mert félek a konfrontációtól, a másik haragjától, vagy attól, hogy mit fog gondolni rólam a másik személy? Hogy kevesebb leszek számára, mert ellenállok?

4. Amikor valamit magamtól teszek, az milyen érzéseket kelt bennem?

5. Amikor valakinek csak úgy adok magamból, az milyen érzés bennem?

6. Amikor valakinek negatív véleménye van rólam, akkor arra hogyan reagálok? Hogyan hat rám a másik véleménye? Mit vált ki belőlem?

7. Amikor mások nyomnak, terelgetnek valamilyen irányba, ami nekik megfelel, kiállok-e magamért vagy hagyom, hogy az ő útjukon haladjak?

8. El tudom-e fogadni, hogy mások máshogy látnak engem, mint én saját magamat? Baj ez? Mit okoz bennem, hogy más vagyok, vagy máshogy gondolkodom, mint ők?

9. El tudom-e fogadni önmagamat olyannak, amilyen vagyok? Büszke vagyok-e magamra?

10. Kinek a tükrén keresztül nézem a világom és benne saját magam?

11. Felismerem-e, ha valaki irányítani akar? Felismerem-e, amikor mások át akarnak formálni? Milyen érzést kelt ez bennem?

12. Felismerem-e az érzést, amikor elvárnak valamit tőlem? Hogyan reagálok? Milyen érzések jelennek meg bennem?

13. El tudom-e a fogadni a többieket olyannak, amilyenek, vagy szeretném őket megváltoztatni?

14. Mik a belső mozgatórugóim, ha meg akarok felelni? Hogy szeressenek? Hogy elfogadjanak? Hogy szépeket és jókat mondjanak rám? Vagy mert félek? Mert magányos vagyok? Mert nem merem magam adni?

15. Mi történik akkor, ha nem engedek, és maradok magam? Mi a legrosszabb, ami történhet?

16. Mi a jobb: ha elfogadom magam, vagy ha elfogadtatom magam másokkal?

17. Mi a jobb: ha magamtól adok, mert adni akarok, vagy ha adok, mert adnom kell?

18. Lehetséges-e, hogy úgy vagyok jó, ahogy vagyok? Lehetséges, hogy úgy szeressenek, ahogy vagyok, vagy mindenképpen meg kell felelnem másoknak? De kinek? Ki mindenkinek?

19. Ki a mércém a saját életemben? Ki szerint élek?

20. Mi vezérel másokkal szemben? A szeretet vagy a félelem? Melyik mit kelt bennem?

Ne feledjük: csakis magunknak kell megfelelnünk! Senki más nem látja úgy az életet, és minket, ahogy mi magunk. Soha senki nem éli meg pont azt, amit mi, így hogyan is követhetnénk másokat a saját döntéseink esetében?

Szeressük és fogadjuk el magunkat, úgy, ahogy vagyunk! Amikor a bensőnkben nyugalom, béke és szeretet honol, akkor ez is áramlik belőlünk kifelé... ilyenkor adunk, mert adni akarunk, elfogadunk, mert elfogadtuk önmagunkat, szeretünk, korlátlanul és végtelenül, mert végre szeretjük önmagunkat... ez az egyetlen út a béke felé!

Ha szeretnél többet tudni a megfelelésről és az elvárások természetéről, akkor olvasd el a Megfelelés és elvárások egyenlete című cikkemet.

Szeretettel, Elsa

by Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2018. 05. 25.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

régi: mindennapitudatossag.simplesite.com

fotó:pinterest

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek