Tudatosság Gyakorlatok - A valóság(om)

Elsa Sol
2022-02-02
Tudatosság
Az életünk kerete maga a mi kis valóságunk. Minden, ami történik velünk, valami, amit mi magunk teremtettünk. Akár jó, akár rossz, mi magunk hívtuk be és tettük meg realitásunkká. Szeretjük, nem szeretjük? Megváltoztathatjuk!
Ezek a kérdések segíthetnek, hogy jobban átlássuk a saját valóságunk megteremtését, és azt is, hogy mi mindent teremtünk tudattalanul, és éljük meg váratlan és gyakran rossz élményekként.

1. Milyennek látom az életem? Milyennek láttam egy hete, egy hónapja vagy egy éve? Mitől változott?

2. Boldog vagyok az életemben? Szomorú? Elégedett? Ezzel arányos-e a valóságom?

3. Ha elégedetlen vagyok, az miért van? Mi hiányzik? Mit nem kapok meg? Mim nincs?

4. A valóságom kinek másnak valóságos? Kik vannak benne? És meddig?

5. Ha megváltoztatok valamit magamban, változik a valóság, amiben élek? Hogyan változtatja?

6. Mik a belső félelmeim? Mik tartják ezt az érzést? (egy esemény, egy megélt tapasztalat, egy mástól kapott tanulság-ismeret, vagy csak egy belső hiedelem?)

7. Mi történik, ha valamit mostantól nem úgy hiszek, ahogy eddig? Mi történik, ha magamról valamit mostantól máshogy hiszek?

8. Ha elhagyom a komfortzónám, belelátok-e más valóságába? Hat-e rám, és ha igen, hogyan?

9. Hogyan változik a valóságom a hangulatom hatására? Meg tudom-e változtatni útközben? (vagy ha reggel szarul kezdődött, végig szar marad?)

10. Hogyan hatok mások valóságára? Felismerem-e amikor épp ezt teszem? (pl: amikor haragos vagyok, odavetem-e másnak? ha boldog vagyok megosztom-e mással?)

11. Milyen környezetben érzem jól magam? Hol leszek feszült? Mitől leszek kedvetlen vagy haragos vagy ijedt? Felismerem-e, vagy pedig reagálok?

12. Figyeljük meg magunkat társaságban. Hogyan viselkedünk? Hatnak-e ránk mások? (pl hagyjuk-e, hogy valaki, aki szomorú, lehúzzon minket; a haragos felhúzzon minket stb.)

13. Írjuk össze magunknak az összes belső hiedelmünket a világról és önmagunkról. Ugyanígy az összes félelmünket és visszatartó erőinket is. Keressük meg, mik okozták, hogy ezek bekerültek a csomagunkba? Felül tudjuk-e írni őket? Meg tudjuk-e változtatni? Vajon mi történik akkor?

14. És a legfontosabb kérdéskör: El tudom-e képzelni magam és az életem máshogyan? Lehetek-e mostantól nem félős, de bátor, nem aggódos, de magabiztos, nem haragos, hanem békés? Lehet-e az életem és a valóságom másmilyen, mert én másmilyennek akarom látni mostantól?

Ne feledjük: mi magunk építjük a valóságunk összes elemét a saját belső készletünkből. Akármit álmodunk is bele, az megvalósul, amint tiszta szándék és belső erő párosul hozzá. Ha ki tudjuk iktatni azon erőket, melyek belülről az árnyékból fognak vissza minket, akkor a tiszta manifesztáció létrehozza a mi saját álmunkat... és az életünk ragyogásnak indul.

Ha szeretnél többet tudni a valóság felépítéséról, és a mi saját szerepünkről benne, akkor olvasd el a Valóság elmélete című cikkemet.

Szeretettel, Elsa

By Elsa Sol -Mindennapi Tudatosság 2018.05.03.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

regi ws: mindennapitudatossag.simplesite.com

Fotó: pineterst

Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek