Ego Gyakorlatok

Elsa Sol
2023-01-17
Tudatosság

Figyeljük meg az egó működését a mindennapjainkban.

1.Buszmegálló

Amíg várakozunk, próbáljunk meg mélyeket lélegezni, és csöndet teremteni a fejünkben. Ne hagyjuk, hogy a hang nekilendüljön. Használjuk ki a perceket, hogy a gondolataink közötti szüneteket egyre hosszabbra tudjuk nyújtani.

2.Fürdés-mosogatás

Próbáljunk meg a tudatunkkal arra figyelni, amit csinálunk, és nem elkalandozni. Mikor kezd el beszélni?

3. Figyeljünk a légzésünkre, amint a hang belekezd - így visszavehetjük a gyeplőt. Vagy mi vagyunk jelen, vagy ő - ha tudatosan lélegzünk, akkor mi vagyunk ott, és a hang nincs.

4. Figyeljük meg milyen esetekben milyen maszkokat ölt magára, és mivel hat ránk?

5. Amikor beszél, próbáljuk hallgatni kívülről - így hirtelen megérezhetjük, hogy mi vagyunk, akik hallgatjuk, és nem mi beszélünk.

6. Elalváskor figyeljünk a fülünkre, és próbáljuk hallani a csöndet -ilyenkor érezhetjük igazán, hogy milyen is, amikor hirtelen magunk maradunk a fejünkben.

Az egó nem mi vagyunk! Minél többször vesszük észre, annál inkább uralni tudjuk majd, amikor megpróbál minket kihozni a sodrunkból, vagy teljesen elterelni.

Ha többet szeretnél tudni az egóról, olvasd el A hang a fejünkben: ismerjük meg az egót című cikkemet.

Szeretettel, Elsa

by Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság

2018.03.03.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

fotó: pixabay.com


Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek