Miért nincs pénzem??? - A bőség akadálya

Elsa Sol
2023-09-15
Tudatosság

Szinte mindenki elmondhatja, hogy a saját szintjén kevesli a pénzt, de a többség konkrétan tényleg hónapról hónapra él. Én jutalék alapon dolgozom, gondolom nem kell részleteznem ennek anyagi folyományát. Úgyhogy a pénz, amióta a világ világ, kevés. De miért nincs?

Szerintem hallottatok már olyan kifejezéseket, mint bőség mágia, meg pénzteremtés, amik célja, hogy behúzd a gazdagságot az életedbe.

A számomra ennél fontosabb kérdés mindig ennek a "nincs"-nek a gyökere körül húzódott. És "meglepő módon" az elmúlt időben szinte csak a bőségem és gazdagságom köré gyűlt a fejlődésem, mert ez volt a fő problémám. Hogy mi mindenem nincs és miért, és mi mindent szeretnék. És csináltam mindent kifelé, küldtem, meg elképzeltem, megtöltöttem mindennel, csak nem jött, max csordogált itt ott egy picit.

Aztán átfordítottam, és elkezdtem befelé nézni. Először is szembenéztem azzal, hogy mi is a véleményem a pénzről. Van -e bennem trauma, van-e bennem ellenállás, van-e bennem ítélet. Mi is a kapcsolatom a pénzzel mint bőségem áramával. És meglepő módon kiderült, hogy nincs jó kapcsolatom vele. Nem szeretem. Persze szeretném ha lenne, de alapvetően sokkal több a negatív gondolatom, kapcsolódásom a bőség ezen csatornájával, mint pozitív. Nesze nekem teremtő mágia...alapjaiban elvágtam. Aztán kimerészkedtem messzebb vizekre is, és mélyen belegondoltam, hogy mi nekem a gazdagság? Meddig merem elgondolni magam gazdagon? Mocskosul gazdagként? Vagy csak legyen annyi, hogy nyugiban legyek és tudjak adni? Fokozatosan bővítettem a képem a gazdagságommal, mert ezek a blokkok, amik gátak az áramlásban. Azt is felfedeztem, hogy többségünk, akikkel beszéltem erről,  jobban érzi magát a szegények mint a gazdagok között... mert valahogy mindenkiben ugyanazok a minták futnak a gazdagokkal szemben, így alapvetően azok is, akik gazdagságra vágynak, szegénynek érzik magukat. Újabb blokkok.

Ugye amit hiszel, az teremtődik, tehát ha bármilyen negatív minta fut mélyen, az hat arra, amit tapasztalsz az életed szintjén.

Ezután arra fókuszáltam, hogy a blokkoldások és felderítés mellett, elkezdjem a gazdagságom és bőségem mindennapjaimba belefésülését. Mert ugye ez is gyakorlat. Vagy jön vagy nem. Csak gondolkodni róla felesleges. Úgyhogy megnéztem, hogy a pénz csatornája akadozik, de vajon a bőség áramlik-e amúgy az életemben? Mit csinálok ott máshogy? Mit hiszek és ezáltal teremtek ott máshogy? Felsoroltam az összes bőségem: egészség, ételek, családom, barátok, munka mindent, amim van, ami áramlik, amit szeretek, ami ad, ami tölt, AMIM VAN. És itt felbukkant az érzés: a hála. Hogy milyen gazdag is vagyok. Ez volt a klikk, ami megvilágította, hogy a "nincs", bármilyen formában, színezetben, tudat alatt, de azonnal blokkolja az áramlásom.

Innentől tettem mindennapossá (és nem megy minden nap), hogy mindent megköszönök. Minden, amim csak úgy van. Hogy nem kell gyalogolnom a munkába 5 órát, mert van egy sofőr, aki vezeti a buszt. És a busz megy. Ha dugó is van, ha tömeg is van. Szolgál. Van. Az ebédem, ami feltölt, és mindenki, aki hozzájárult az utolsó szelet paprikáig. Mert értem dolgoztak. És így nekem van. A férjem, aki hazavár, a munka, amiből ki tudom fizetni az áramot, a melegvizet, a bérletet. Az otthonom, ahol meleg van, az ágyam, a családom, akik vannak. És minél többet köszöntem meg és ismertem fel, annál több lett. Mert elkezdte dominálni a gondolataimat és a mindennapjaimat, hogy van. Ez is van. És felismertem, hogy, ami itt annyira más, mint ami az anyagi szálon futott, az pont a "van", ami ott "nincs".

Ez volt a felismerés, ami megmutatta, hogy amint átformálod a gondolataidat, és megerősíted, amikor a legnehezebb, akkor ötször erősebben, akkor átbillen, és mivel már a gazdagságodat látod, a bőségedet, áramlani kezd ott is, ahol eddig nem.

Ha többet szeretnél, mint amid van, bármi legyen is az, akkor erősítsd meg mindazt, amid van...

Áldás és Fény Rátok!

Szeretettel, Elsa.

Elsa Sol - Mindennapi Tudatosság 2023.09.15.

mindennapitudatossag.com

Fb: Mindennapi Tudatosság

Fotó: Pinterest


Olvass tovább: A bőségről - Miért is kéne megszámolnunk az áldásainkat?



Elsa Sol

Sziasztok, Elsa vagyok...  Író, Tanuló, Ébredő, Fénymunkás, Gyógyító, Szabad Lélek

Mindig is spirituális voltam, de igazán 2018-ban kezdtem el írni a Felébredésről és a bolygón érezhető változásokról. Lelkesedésem nem csökkent, néha lassultam, néha száguldottam, de kitartóan haladok. Azóta számtalan lélek csatlakozott az Úton, és cikkeim száma egyre dúsul.

Ha Te is ébredsz, ha Te is változol, ha Te is változást akarsz, tarts velem az oldalon, merülj el a cikkek mélységeibe, és remélem jól érzed magad, válaszokat és segítséget találsz.

Szeretettel, Elsa.

Kapcsolódó cikkek